Κτηνοτρόφοι: Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα ζώα μας λόγω του κόστους

14.49

Από τη μία οι αυξήσεις των τιμών στις ζωοτροφές, στα καύσιμα και σε άλλα είδη που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι και από την άλλη η σκέψη για τη μη αύξηση των τιμών στα προϊόντα τους, έχει φέρει σε αδιέξοδο τους παραγωγούς. Οι κτηνοτρόφοι τονίζουν ότι δε θέλουν να αυξήσουν τις τιμές στο γάλα, το κρέας και τα τυριά αλλά μπροστά στην επιβίωση τους δε θα έχουν άλλη επιλογή.

Ο κτηνοτροφικός σύλλογος Χανίων, εξέφρασε τη συμπαράσταση του, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στην κινητοποίηση των συναδέλφων στο Ρέθυμνο και κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει τον κλάδο καθώς τα μέτρα που παίρνει, δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα αφού οι επιδοτήσεις είναι ελλιπής και η μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές τελικά επιστρέφεται από τους ίδιους στην απόδοση του, κάθε τρίμηνο στην εφορία.

Ο κτηνοτροφικός σύλλογος Χανίων καλεί τα μέλη του στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη στις 21 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, για να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου, ζητώντας παράλληλα από τους νέους του επαγγέλματος να ασχοληθούν με τον σύλλογο.

Τέλος ο σύλλογος καλεί τους κτηνοτρόφους να προσφέρουν από ένα ζώο στα σφαγεία των Χανίων για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου.