Μαζική η κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στα Χανιά – Φεύγουν το βράδυ για Αθήνα

16.53

Η υπομονή των κτηνοτρόφων είναι στα όρια της με τα μέτρα της κυβέρνησης σε ότι αφορά στους δασικούς χάρτες αλλά και από την ακρίβεια των πρώτων υλών που τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Το μεσημέρι στο Δασαρχείο Χανίων κτηνοτρόφοι από τα Σφακιά, τον Αποκόρωνα, τα Κεραμειά, τον Πλατανιά, την Κίσαμο και τον Δήμο Κανδάνου Σελίνου κατέληξαν μετά από μηχανοκίνητη πορεία στο Δασαρχείο θέτωντας στη Δασάρχη τα αιτήματα τους και ζητώντας συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς οι περιουσίες τους στον χάρτη έχουν κοκκινίσει. Όπως ανέφερε το προεδρείο στη Δασάρχη η μία υπηρεσία πετά το μπαλάκι στην άλλη για το ποιες περιοχές είναι δασικές ή αναδασωτέες.

Η κινητοποίηση των κτηνοτρόφων ήταν μαζική και ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τον κόμβο των Μουρνιών. Εδώ και μέρες τονίζουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να μην οδηγηθούν στην εγκατάλειψη των ζώων και του επαγγέλματος τους.

Στη συνέχεια οι κτηνοτρόφοι πέρασαν από τη Δημοτική Αγορά για να κατευθυνθούν,  μέσω του κέντρου της πόλης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Ο κ. Νίκος Καλογερής απουσίαζε στο Ηράκλειο και τα προεδρεία των συλλόγων επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στην γραμματεία.

Αύριο το πρωί οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης θα βρεθούν στην Αθήνα για την παγκρήτια διαμαρτυρία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, διαμηνύοντας ότι δε θα φύγουν από τα Δασαρχεία, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.