Με αρνητικό PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών η είσοδος των ταξιδιωτών στην Ελλάδα

12.31

Με αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, για τον Κορωνοϊόθα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα για τις γιορτές, με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid 24 ωρών.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο και η προθεσμία του είναι την περίοδο των γιορτών, ενώ όπως τόνισε, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα, επισημαίνοντας πως από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου.

4.696 νέα κρούσματα

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν 4.696 νέα κρούσματα Κορωνοϊου στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 96 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 19.651. Παράλληλα, σε 692 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 305.861 τεστ (PCR και rapid), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 1,53% (1,48% χθες).

Χάρτες ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» όλη η Ελλάδα

Παράλληλα, η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα, αποτυπώνεται και στον νεότερο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC), ο οποίος δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα στον σύνθετο δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία για κρούσματα κορωνοϊού, θετικότητα και ρυθμό τεστ, ολόκληρη η χώρα εμφανίζεται με «βαθύ κόκκινο», όπως και οι περισσότερες περιοχές της Ε.Ε.

Πηγή: H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ