Με την μεγαλύτερη συμμετοχή έκλεισε η αγωνιστική χρονιά για την ανοικτή θάλασσα στα Χανιά

12.49

Τον τελευταίο αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐα είχαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 04 και 05 Δεκεμβρίου 2021.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ανοικτής θάλασσας, με την επωνυμία «Ένωση Κρήτης 1» με την διαδρομή Χανιά-περ. Νησίδων – Χανιά με συνολική απόσταση 18,5 ν.μ.  και  την Κυριακή ο αγώνας  «Ένωσης της Κρήτης 2»  με διαδρομή Χανιά –  Θοδωρού – Χανιά με συνολική απόσταση 13,5 ν.μ..

Οι αγώνες οργανώθηκαν από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (ΙΟΧ) ήταν μέρος του κοινού πρωταθλήματος του 2021 του ΙΟΧ με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων (ΝΟΧ), με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ και  ΕΙΟ.

Συμμετοχή δήλωσαν επτά σκάφη:

το Νιρήις (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Γιακουμιδάκη Ιωάννη και πλήρωμα τους: Δίκας Δημήτριο, Σουρλίγκας Μάνος και Τσιλιγιάννη Σπυριδούλα

το Στέλλα (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Μητρόπουλο Βασίλειο και πλήρωμα τους : Σώκο Κωνσταντίνο, Ανταλής Στέφανος, Τουρπτσόγλου Μαρία, Μαρκάκής Ονούφριος, Μαζαράκης Γιώργος και ο Λαγουδάκης Εμμανουήλ

το Αίθρα (ΝΟΧ) με κυβερνήτη τον Γκότση Αλέξανδρο και πλήρωμα τον Αριστείδη Κοτόπουλο, Ροβιθάκης Αναστάσιος και ο Πόταγας Οδυσσέας

το Αλμύρα (ΝΟΧ) με κυβερνήτη τον Ναναδάκη Δημήτριο και πλήρωμα τους : Αλιφιεράκης Γιώργος και Αρετάκης Χρήστος

το Κορμοράνος(ΝΟΧ) με κυβερνήτη τον Μανιουδάκη Κωνσταντίνο και πλήρωμα τους : Αναστασόπουλος Γεώργιος, Λουκάκης Κωνσταντίνος, Περβανάς Αθανάσιος, Λειβαδίτη Χριστίνα

το Μύρια (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Μαρίνο Σταύρο και πλήρωμα τους : Παπαδάκη Γιώργο και Πετράκη Γιώργο.

και το Άνεμος (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Κνιθάκη Γρηγόρη και πλήρωμα: Κνιθάκη  Νικόλαο

Στον πρώτο αγώνα δυστυχώς δεν τερμάτισε κανένα συμμετέχων σκάφος εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, εξαιτίας της χαμηλής  έντασης ανέμων, παρά την αγωνιστική διάθεση των πληρωμάτων.

Την επόμενη μέρα η μέτριας έντασης άνεμοι από Β ΒΔ κατεύθυνση, επέτρεψαν στα πληρώματα να αγωνιστούν και να απολαύσουν ένα ωραίο αγώνα.

Η κατάταξη των σκαφών στον δεύτερο αγώνα ήταν η εξής:

1η Θέση – Αλμύρα

2η Θέση – Αίθρα

3η Θέση – Μύρια

4η Θέση – Κορμοράνος

5η Θέση – Νηρήις

6η Θέση – Στέλλα

7η Θέση – Άνεμος

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων ευχαριστεί, συγχαίρει τα πληρώματα για την αγωνιστικότητά τους και ανανεώνει το ραντεβού την καινούργια χρονιά, αφού ευχηθεί υγεία, Καλά Χριστούγεννα και η Καινούργια χρονιά να μας βρει στη θάλασσα που τόσο μας έλειψε τα προηγούμενα χρόνια .

Με πολλές επιτυχίες γύρισε η αγωνιστική ομάδα των Laser 4,7 του ΙΟΧανίων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο τελευταίος Παγκρήτιος Διασυλλογικός Αγώνας Optimist και Laser  για το 2021 «Κύπελλο Αγίου Νικολάου 2021» που συμμετείχε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου 2021 στον Άγιο Νικόλαο στην κατηγορία σκαφών Optimist και Laser 4.7 που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου.

Ο αγώνας αποτελεί το τελευταίο δυνατό τεστ ,για τους αθλητές των Ομίλων της Κρήτης ,πριν από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης – Πρόκριση Εθνικών Ομάδων, που θα διοργανωθεί από τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου το χρονικό διάστημα 06/01-09/01/2022.

Συγκεκριμένα ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων  συμμετείχε στην Κατηγορία των Laser 4,7 με τους αθλητές/τριες: Μπιλάς Παράσχος, Κακούρης Ανδρέας, Φυλλαδιτάκη Μελίνα, Μανιουδάκη Μαριάννα και ο Μυλωνάκης Γιώργος.

Προπονητής των αθλητών/τριων του ΙΟΧ ο Ανδρέας Σηφάκης.

Αποτελέσματα Laser 4,7 Γενική

2ος Μπιλάς Παράσχος (ΙΟΧανίων)

9η  Φυλλαδιτάκη Μελίνα (ΙΟΧανίων)

12ος Κακούρης Ανδρέας (ΙΟΧανίων)

13η  Μανιουδάκη Μαριάννα (ΙΟΧανίων)

18ος Μυλωνάκης Γιώργος (ΙΟΧανίων)

Αποτελέσματα Laser 4,7  Γενική Αγόρια

2ος Μπιλάς Παράσχος (ΙΟΧανίων)

11ος Κακούρης Ανδρέας (ΙΟΧανίων)

15ος Μυλωνάκης Γιώργος (ΙΟΧανίων

Αποτελέσματα Laser 4,7 Γενική Κορίτσια

1η  Φυλλαδιτάκη Μελίνα (ΙΟΧανίων)

2η  Μανιουδάκη Μαριάννα (ΙΟΧανίων)