Με υπογραφή του Περιφερειάρχη Κρήτης εντάσσεται η μελέτη αποπεράτωσης του Πανανείου Νοσοκομείου Ηρακλείου στο ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020

16.46

Την ένταξη της μελέτης αποπεράτωσης του Πανανείου Νοσοκομείου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Με την υπογραφή εντάσσεται  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της εκπαίδευσης και κοινωνικής συνοχής στην Κρήτη», με προϋπολογισμό 1,25 εκ. ευρώ, η μελέτη αποπεράτωσης του Πανανείου Δημοτικού Νοσοκομείου, του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο».

Το έργο αφορά την επικαιροποίηση της  στατικής  μελέτης  για την ολοκλήρωση των εργασιών αναστύλωσης και στερέωσης του κτιρίου και στην προσαρμογή της υπάρχουσας αρχιτεκτονικής μελέτης και της μελέτης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και όπως δήλωσε ο Διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης προβλέπει «την ανάπτυξη μονάδας αυτισμού, μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας υποστήριξης και αποκατάστασης χρονίων πασχόντων, μονάδας ημερήσιας νοσηλείας και σταθμού αιμοδοσίας. Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική γιατί υπογράφουμε την ένταξη μελέτης αποπεράτωσης του Πανάνειου νοσοκομείου από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Το έργο αφορά το ιστορικό κτίριο του Πανανείου νοσοκομείου το οποίο θα κοσμήσει την περιοχή και θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς μίλησε για «μία ακόμα σημαντική μέρα αφού υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης η ένταξη της αποπεράτωσης του Πανανείου νοσοκομείου Ηρακλείου για να επισκευαστεί και να ‘ναι έτοιμο να προσφέρει στο μέλλον, στους Ηρακλειώτες και τους κρητικούς πρόσθετες και σημαντικές υπηρεσίες υγείας», ευχαριστώντας όλους όσους έχουν εμπλακεί για την προώθηση και ωρίμανση του έργου.

Η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη έκανε λόγο για «μια σημαντική μέρα για την υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης όπου μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης και το Βενιζέλειο νοσοκομείο εντάσσεται η μελέτη για ένα ιστορικό κτίριο του Ηρακλείου. Το Πανάνειο Νοσοκομείο μπορεί να γίνει ένα στολίδι στην καρδιά της πόλης και αυτός είναι ο στόχος όλων μας, ώστε να παρέχονται πραγματικά σημαντικές υπηρεσίες υγείας. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες», τόνισε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ αναφερόμενη αναλυτικά στους συντελεστές της ωρίμανσης της μελέτης και ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Κρήτης για την διαρκή και αποτελεσματική συνεργασία.

«Από τα πρώτα θέματα που θέσαμε ως στόχους εξαρχής με τον Διοικητή ήταν η αξιοποίηση αυτού του κτιρίου και συνεχίζουμε την εξαιρετική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη μας  και τους αντιπεριφερειάρχες Δημόσιας υγείας και Ηρακλείου, καθώς και τη Διαχειριστική Αρχή κι όλους τους συνεργάτες μας και εντάσσουμε σήμερα τη μελέτη ύψους 1.250.000 ευρώ», δήλωσε η κα Μπορμπουδάκη.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Αιμιλία Μαγκαναράκη, Διευθύντρια Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της 7ης ΥΠΕ,  ο Δημήτρης Σταυράκης, Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ,  η Άρτεμης Σπανάκη, από τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ, η Ελευθερία Κωστάκη, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου “Βενιζέλειο” και η Χρυσή Πουλινάκη, Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου «Βενιζέλειο”.