Μπαλώματα τέλος στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων – Ποιο τμήμα θα μείνει ως έχει

20.41

Αλλαγή σε όλο το πλακόστρωτο του ενετικού Λιμανιού των Χανίων προγραμματίζει ο Δήμος Χανίων. Το Γραφείο Παλιάς Πόλης σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία ολοκλήρωσαν μελέτη που προβλέπει την αντικατάσταση των πλακών και της ασφάλτου με ομοιόμορφη πλάκα από το Νεώριο του Μόρο μέχρι τον Φιρκά, καθώς σήμερα σε κάθε τμήμα του λιμενοβραχίονα υπάρχει και διαφορετική πλακόστρωση.

Μοναδική εξαίρεση για την πλακόστρωση θα είναι στην πλατεία Κατεχάκη καθώς εκεί η Αρχαιολογία δεν επιτρέπει την αντικατάσταση της, και ο κυβόλιθος του Βεζουβίου θα παραμείνει. Στα υπόλοιπα τμήματα σύμφωνα με τη μελέτη οι πλάκες θα έχουν σκούρο χρώμα και θα είναι παρόμοια με τη σημερινή πλακόστρωση στο τμήμα των γνωστών αλυσίδων, στην κύρια είσοδο του ενετικού Λιμανιού.

Το έργο προϋπολογίζεται στα 8.οοο.οοοο ευρώ με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι τα χρήματα θα βρεθούν αρκεί οι αδειοδοτήσεις να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Παρεμβάσεις θα γίνουν και όπου ο λιμενοβραχίονας παρουσιάζει σπηλαιώσεις με τοποθέτηση νέων σχιστολίθων, ενώ σε ότι αφορά στα σκιάδια δε θα τα δούμε και φέτος, αφού θα πρέπει οι εργασίες στο πλακόστρωτο να έχουν πρώτα ολοκληρωθεί.

Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν και αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 6 μήνες.