Νέα μηχανοκίνητη πορεία από τον κόμβο των Μουρνιών – Κλείνουν αύριο τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι κτηνοτρόφοι

16.09

Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας θα επιστρέψουμε στους δρόμους είχαν διαμηνύσει οι κτηνοτρόφοι του νησιού και αφού η συνάντηση της περασμένης Τρίτης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ναυάγησε, αύριο το πρωί κατεβαίνουν ξανά για μηχανοκίνητη πορεία. Το ραντεβού είναι στις 11 το πρωί στον κόμβο των Μουρνιών με κατεύθυνση προς τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα στον Αντιπεριφερείαρχη. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τις κινητοποιήσεις τις αποφάσισαν στην ευρεία συνάντηση των συνδικαλιστικών φορέων με τους τοπικούς βουλευτές του Ηρακλείου στην ΕΑΣΗ, αλλά και εκπροσώπους των Δήμων. Εκεί αποφάσισαν την επιδίωξη μιας τετ α τετ συνάντησης με τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να του εκθέσουν τα προβλήματα τους.

Να θυμίσουμε πως τα μέτρα διευκόλυνσης που αποφασίστηκαν στην τελευταία συνάντηση για τη διόρθωση λαθών του ΟΠΕΚΕΠΕ δε λύνουν τα προβλήματα τους με το κόστος παραγωγής και με τις  περικοπές των επιδοτήσεων, μέσω της τελευταίας ΚΥΑ.

Επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα κατέθεσαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που έδωσαν το παρόν στη συνάντηση στο Ηράκλειο, με τις οποίες καλούν το Υπουργείο να βρει άμεσα λύση.