Νέα προειδοποίηση Τσελέντη – “Το νέο αεροδρόμιο δε χρειαζόταν…”

15.25

Επανέρχεται ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης  με νέα ανάρτηση του στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία προειδοποιεί τους πάντες για την επικινδυνότητα στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδας, στην περίπτωση που δεν τηρηθούν ορισμένες προδιαγραφές. Ο κ. Τσελέντης κάνει ακόμα μία φορά λόγο για αυταρχική συμπεριφορά της κατασκευάστριας εταιρίας, καθώς έχει αγνοήσει τις επιστολές του για το θέμα.

Αναλυτικά στην προ δύο ημερών ανάρτηση του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Προσωπικά ενοχλούμαι από τα υπάρχοντα παραδείγματα αυταρχικής συμπεριφορά της κατασκευάστριας εταιρείας για παράδειγμα αγνόησε δύο επιστολές μου όπου τους πρότεινα κάποια πρωτόκολλα ελαχιστοποίησης του σεισμικού  κινδύνου.

Τονίζω ότι αυτές επιστολές δεν τις έστειλα σαν ιδιώτης αλλά σαν διευθυντής του κύριου φορέα παρακολούθησης της σεισμικότητας της χώρας και κατάρτισης των σεισμικών κινήσεων σχεδιασμού και φυσικά σαν ένας καταξιωμένος (θέλω να πιστεύω) καθηγητής πανεπιστημίου» (…)

«Επειδή ο ιδιοκτήτης του έργου είναι Ινδική  εταιρεία και επειδή γνωρίζω από έργα στην Ινδία (είμαι σύμβουλος τριών Ινδικών εταιρειών: ONGC, Oil India, Ananda Geophysics) και επειδή έχω εκπονήσει ερευνητικά προγράμματα στην Ινδία γνωρίζω πόσο προσεκτικοί είναι οι Ινδοί στα τεχνικά έργα στη χώρα τους όπου εφαρμόζονται εξαιρετικά αυστηρά πρωτόκολλα κατασκευής. Εδώ τι άλλαξε;» (…)

«πρέπει να πιεστεί η εταιρεία για το καλό των χιλιάδων επιβατών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδος να εφαρμόσει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλούς κατασκευής κοντά σε ενεργό ρήγμα (near field design specifications).»

Στην ανάρτησή του, ο κ.Τσελέντης εκφράζει την άποψη πως δεν χρειαζόταν η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς θα μπορούσε να επεκταθεί το υπάρχον, ενώ αναφέρει πως τα 40 χιλιόμετρα μακριά από τον αστικό ιστό θα οδηγήσουν σε επιπλέον χρονοβόρες  διαδικασίες για ένα ταξίδι τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους υποδοχείς.