Νέα χάραξη για τον δρόμο ΒΟΑΚ – Αεροδρόμιο Χανίων;

15.47

Υπάρχουν σκέψεις για νέα χάραξη του δρόμου που θα συνδέει τον ΒΟΑΚ από τη Σούδα προς το αεροδρόμιο Χανίων, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων στο πλαίσιο της συνάντησης του με τη βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί. Ο κ. Καλογερής έκανε λόγο για δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ώστε τα φορτηγά να μην καθυστερούν τις υπόλοιπες μετακινήσεις που όμως εκτοξεύει το κόστος κατασκευής και με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις και θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο το έργο να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Τη Δευτέρα στα Χανιά θα έρθουν μελετητές του Υπουργείου Υποδομών για να δουν τις ήδη υπάρχουσες μελέτες.

Σε ότι αφορά στη δημιουργία νέας γέφυρας στον Κερίτη η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο μελετητής καθυστέρησε δύο μήνες λόγω οικογενειακής τραγωδίας όμως τώρα οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά.

Σε ότι αφορά στις εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στα Μεγάλα Χωράφια ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι εργασίες που είχαν σταματήσει λόγω της κίνησης στο σημείο το καλοκαίρι.

Τέλος ο κ. Καλογερής ενημέρωσε την Ντόρα Μπακογιάννη για τα αντιπλημμυρικά έργα που εξελίσσονται εδώ και μήνες με την οριοθέτηση των ποταμών Ταυρωνίτη και Κερίτη, ενώ η διαδικασία για την ανάθεση μελετών για το κομμάτι Χανιά – Καστέλι στον ΒΑΟΚ προχωρά κανονικά.