Ναι στη μάσκα λένε οι Χανιώτες – “Υπερβολή” στους εξωτερικούς από τη νεολαία

15.24

Αν και χτες τα κρούσματα συνολικά στην Κρήτη ήταν 7 , 4 στο Ηράκλειο και 3 στο Ρέθυμνο, σε σύνολο 310 στη χώρα, η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους αλλά και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, πήραν παράταση για δύο εβδομάδες στα Χανιά και το Ηράκλειο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε ότι αφορά στο Ρέθυμνο, χτες ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ο νομός συγκαταλέγεται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές και εξετάζεται αν τις επόμενες ημέρες επιβληθούν και εκεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Οι πολίτες κυρίως μεγαλύτερων ηλικιών τάσσονται υπέρ της εκτεταμένης χρήσης μάσκας για να εκμηδενιστούν τα κρούσματα στην Κρήτη, καθώς ο χειμώνας είναι άγνωστο το πως θα εξελιχθεί και με τις εποχικές ιώσεις.

Τη Δευτέρα 14/09 επιβλήθηκαν συνολικά στην Κρήτη 8 πρόστιμα των 150 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας, με τους περισσότερους πολίτες να έχουν συμμορφωθεί. Σε όλη τη χώρα τα πρόστιμα ήταν 178, ενώ από τις αρχές Αυγούστου ήταν 14.468.

Η υψηλή διάδοση του κορονοϊού εντείνει και την πίεση στα νοσοκομεία, όπου μέχρι στιγμής νοσηλεύονται 500 ασθενείς, 300 περισσότεροι δηλαδή συγκριτικά με τις 26 Αυγούστου. Αρχές Ιουνίου στις ΜΕΘ ήταν 10 ασθενείς και την 1η Σεπτεμβρίου ήταν 38 και σήμερα δύο εβδομάδες μετά ο αριθμός εκτοξεύτηκε στους 67.