Να μην κλείσουν τα σχολεία λένε οι πολίτες – Το 1/3 των κρουσμάτων είναι σε μαθητές στην Κρήτη

16.58

Πριν από έναν χρόνο, στις 9 Νοεμβρίου του 2020, είχε παρθεί η απόφαση για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Φέτος τα σχολεία είναι ανοιχτά παρά την αύξηση των κρουσμάτων με τη διαφορά ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτικών και των γονέων των παιδιών έχει εμβολιαστεί, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό των μαθητών που έχει πιστοποιητικό νόσησης. Το σενάριο όμως για κλείσιμο εκ νέου των σχολείων κυκλοφόρησε χθες για τις 15 Νοεμβρίου, κάτι που διαψεύδει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25% είπε η κα Κεραμέως στο twitter. Στην Κρήτη, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, η θερμοκρασία έπεσε, τα παράθυρα κλείνουν και το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 92 κρούσματα στη σχολική κοινότητα. 86 σε μαθητές και 6 σε εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό, ενώ στο νησί συνολικά ήταν 275. Δηλαδή το 1/3 ήταν στα σχολεία.

Από τα 92 κρούσματα στα Χανιά ήταν 21 μαθητές. Οι 15 στη δευτεροβάθμια σε 11 τμήματα, ενώ σήμερα δηλώθηκαν επιπλέον 3 σε τρία τμήματα.

6 κρούσματα αφορούν σε 4 μαθητές νηπιαγωγείων και 2 μαθητές Δημοτικών για χτες Τρίτη.

Σήμερα δηλώθηκαν ακόμα 4 κρούσματα το πρωί σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου.

Έκκληση στους γονείς κάνουν οι επόπτες δημόσιας υγείας να κάνουν τα τεστ και να μη συμπληρώνουν χωρίς αυτά την σχολική κάρτα.

Στα Χανιά από τις αρχές Νοεμβρίου, στη δευτεροβάθμια έχουν καταγραφεί 56 κρούσματα σε μαθητές σε 45 διαφορετικά τμήματα.

Κλειστό μέχρι τις 14 του μήνα, παραμένει το δημοτικό σχολείο του Ναυστάθμου Κρήτης καθώς σε αυτό 9 μαθητές από τους 17 της Πέμπτης τάξης ήταν ταυτόχρονα θετικοί στον κορωνοϊό.