Ν. Καλογερής: Τώρα πρέπει να γίνει ο δρόμος ΒΟΑΚ – Αεροδρόμιο Χανίων

15.53

Τώρα είναι ευκαιρία να προχωρήσει ο συνδετήριος δρόμος ΒΟΑΚ – Αεροδρόμιο Χανίων, ως συνοδό του νέου ΒΟΑΚ. Τόνισε σε όλους τους τόνους ο Αντιπερειφερειάρχης Νίκος Καλογερής. Ο κ. Καλογερής εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις στη νέα χάραξη μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα στο Υπουργείο Υποδομών, μιλώντας με τους αρμόδιους υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς σημείωσε ότι οι εξελίξεις είναι προς καλή κατεύθυνση για αυτό το τόσης ζωτικής σημασίας έργο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος συζητείται εδώ και χρόνια, ενώ να θυμίσουμε πως η προηγούμενη χάραξη του, είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις σε κατοίκους της περιοχής καθώς ο δρόμος διερχόταν από τις περιουσίες τους.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η κατασκευή του συνδετήριου άξονα που θα συνδέει το νέο αεροδρόμιο Καστελίου με το ΒΟΑΚ. Πρόκειται να εξασφαλίσει την εξυπηρέτηση των οδικών μετακινήσεων από και προς το νέο αεροδρόμιο και να δημιουργήσει νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες ανάλογες με εκείνες του αεροδρομίου της Αθήνας όταν αυτό μεταφέρθηκε στα Σπάτα.

Για την σύνδεση με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης είναι σε κατασκευή νέος κλειστός αυτοκινητόδρομος μήκους 18 χιλιομέτρων με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωρισμένο οδόστρωμα. Ο Αυτοκινητόδρομος θα καταλήγει μέσω ζεύγους ανισόπεδων κόμβων στην περιοχή της Χερσονήσου. Προβλέπεται επίσης σύνδεση με το εν λειτουργία οδικό δίκτυο της περιοχής με ανισόπεδους κόμβους.