Ξεκίνησε η απογραφή του 2021 – Φέτος αυτοαπογραφόμαστε

15.33

Αν δεν τον έχετε βρει ήδη, τις επόμενες μέρες κάτω από την πόρτα του σπιτιού σας θα σας περιμένει ο φάκελος με τον μοναδικό κωδικό απογραφής για να μπείτε στο gov.gr και στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής θα μπορέσετε να καταγράψετε τον εαυτό σας και τα υπόλοιπα μέλη που ζουν στο συγκεκριμένο σπίτι, με τους κωδικούς του taxis. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή καλεί όλους τους πολίτες να απογραφούν και όσοι δε μπορούν να το πράξουν τότε από 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας στο σπίτι τους. Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους οι απογραφείς θα φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και όλα τα απαραίτητα υπογεγραμμένα από την υπηρεσία έγγραφα.

Φέτος η απογραφή έχει κάποιες μικρές διαφορές. Δηλαδή θα καταγραφεί ο μόνιμος και νόμιμος πληθυσμός. Με απλά λόγια το που μένει κάποιος και το που ψηφίζει. Δε θα καταγραφούν οι τουρίστες αλλά και οι άλλου είδους επισκέπτες μιας πόλης όπως είχε γίνει το 2011.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η ΕΛΣΤΑΤ δε μπορεί να εκτιμήσει τις αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει στην ελληνική κοινωνία μέσα σε μια δεκαετία με τις αφίξεις προσφύγων, τις αποχωρήσεις οικονομικών μεταναστών και τις μειώσεις όπου αυτές καταγράφονται των γεννήσεων.