Ξεκινά η ΄Δ φάση των τριμηνητών αναπληρωτών στα σχολεία

16.59

Οι καθηγητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δε μπορούν να διδάξουν εξ αποστάσεως, ενώ οι μαθητές που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση. Μέχρι σήμερα 1,5 μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων οι μαθητές με προβλήματα υγείας είτε πήγαιναν στο σχολείο ρισκάροντας το να κολλήσουν ή έμεναν χωρίς μάθημα στο σπίτι, αφού δεν έφταναν οι καθηγητές για την εξ αποστάσεως. Με εγκύκλιο του Υπουργείο Παιδείας που κατατέθηκε σε τροπολογία του Υπουργείου Μεταφορών στη Βουλή, θα μπορούν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης να προσλάβουν αναπληρωτές με τρίμηνες συμβάσεις για να μπορούν οι καθηγητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να αποσυρθούν στο σπίτι τους για να κάνουν τηλεκπαίδευση.

Οι προσλήψεις των συμβασιούχων αναπληρωτών δε γίνονται μόνο για την τηλεκπαίδευση αλλά και για την κάλυψη των κενών που παραμένουν σε κάποιες σχολικές μονάδες. Στην πρωτοβάθμια δεν υπάρχει κενό στα δημοτικά γενικής παιδείας, υπάρχουν όμως 5 σε νηπιαγωγεία, σε κάποιες ειδικότητες και στην ειδική αγωγή.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Χανίων τα κενά είναι περισσότερα κυρίως σε ειδικότητες, αφού υπολογίζονται σε περίπου 50, με τον προϊστάμενο να είναι αισιόδοξος ότι θα καλυφθούν στην τέταρτη φάση των αναπληρωτών.

Τέλος οι τρίμηνοι συμβασιούχοι ανταποκρίνονται συνήθως στην αναπλήρωση καθώς παίρνουν μεγαλύτερη μοριοδότηση.