Ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης – Πόσα παιδιά φοιτούν στα ελληνικά σχολεία

14.44

Με αναμνηστικά δώρα έγινε η υποδοχή του Δημάρχου του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομου Αλαχούζου, της συζύγου του και της αντιπροσωπείας του Δήμου των 30.000 κατοίκων της πολιτείας της Φλόριντα στο Ναυτικό Μουσείου Κρήτης το πρωί. Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την αδελφοποίηση του δήμου του με αυτόν των Χανίων καθώς και οι δύο μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

Ο Καλύμνιος στην καταγωγή Δήμαρχος, ξεναγήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και από την περιήγηση του στα εκθέματα γνώρισε την τοπική ιστορία. Ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου υπογράμμισε ότι η αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων θα προβάλλει τα Χανιά στην Αμερική.

Ο Κρις Αλαχούζος, τόνισε ότι και οι νέες γενιές των Ελλήνων στο Τάρπον Σπρινγκς διδάσκονται στα σχολεία την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα, διατηρώντας ζωντανό το ελληνικό στοιχείο που απαντάται στο 30% των κατοίκων του Δήμου.

3.500 παιδιά Ελλήνων και μη, περιμένουν στη λίστα για εγγραφή στα Ελληνικά Σχολεία. Δείτε τι λέει ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.