Ο Κώστας Πλέγας στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης

15.37

Στην Νέα Τηλεόραση και στην αθλητική εκπομπή της Δευτέρας  εμφανίστηκε ο ποδοσφαιριστής των Χανίων Κώστας Πλέγας ο οποίος μίλησε για τους δικούς του στόχους αλλά και για την φετινή διαφορετική χρονιά στην Super League 2.

Δείτε εδώ τις εκπομπές 

Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας
Δεν ξεκινήσαμε καλά την χρονιά, αυτό το είδαν όλοι βέβαια δεν μπορώ να πω ότι δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο ή ότι η ομάδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, θεωρώ προσωπικά ότι ο κ. Βοσνιάδης είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Στη συνέχεια είχαμε την αλλαγή προπονητή και ήρθαν και αποτελέσματα που μας άλλαξαν την ψυχολογία όπως το «διπλό» με τον Εργοτέλη. Αυτή η νίκη μας άλλαξε όλη την ψυχολογία και όλοι οι παίκτες πιστέψαμε ότι μπορούμε να είμαστε στην 6άδα και στην πορεία του πρωταθλήματος να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω.

 

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς του ποδοσφαιριστές να επιστρέψετε μετά από ένα μεγάλο διάστημα απραξίας σε ματς ανά τρεις ημέρες.

 Το πιο δύσκολο ήταν η αναμονή σε όλους αυτούς τους μήνες, το «περίμενε –περίμενε» μας κούρασε ψυχολογικά ήμασταν σε καλή κατάσταση πριν την διακοπή όμως άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Γενικά η αποχή που είχαμε επηρέασε όλους τους ποδοσφαιριστές καθώς ο καθένας ήθελε τον χρόνο του για να βρει ξανά τον ρυθμό του,  τα πατήματα του. Ειδικά όμως για την ομάδα μας (σ.σ. Χανιά) η οποία έχει ένα μεγάλο ρόστερ και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό δεν θα έχουμε το παραμικρό θέμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

 

Για το αν υπήρχε μια διάθεση για ρεβάνς απέναντι στα Τρίκαλα για τον τρόπο με τον οποίο είχαν ηττηθεί τα Χανιά στα Περιβόλια.

Αυτό το παιχνίδι σίγουρα δεν μπορείς να το ξεχάσεις, είχαμε τη νίκη μέσα στα χέρια μας και με λάθη μας καταφέραμε να το χάσουμε εμείς το ματς. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν το σκεφτήκαμε, ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μας όμως εμείς είδαμε το παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και αυτό, μπήκαμε μέσα να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και να βγούμε νικητές.

 

Όσο αφορά τα ματς των Χανίων και τον στόχο από εδώ και πέρα

Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως είπα και πριν όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα οπότε βήμα-βήμα να κερδίζουμε το κάθε ματς, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο να έχουμε διάθεση. Η σοβαρότητα και η συγκέντρωση που δείχνουμε είναι δυο σημαντικά στοιχεία που μας επιτρέπουν πολύ καλή εικόνα και να βγαίνουμε νικητές.

 

Για τις δυσκολίες και τον χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα παρά το κακό ξεκίνημα αλλά και το γεγονός πως η διοίκηση είναι κοντά και τους στηρίζει.

Η διοίκηση είναι κοντά μας από την πρώτη στιγμή και με τον προηγούμενο προπονητή αλλά και τώρα και θεωρώ ότι είμαστε αποφασισμένοι (για να πετύχουμε) . Η ομάδα ξεκίνησε με υψηλούς στόχους, μπορεί μέχρι τώρα τα αποτελέσματα να μην μας βοήθησαν να είμαστε εκεί που θέλουμε (στην βαθμολογία) αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε, είμαστε όλοι οι παίκτες ενωμένοι και αγαπημένοι και έχουμε υψηλούς στόχους και ομαδικά αλλά και ο κάθε ένας προσωπικά και μέχρι τέλους θα το παλέψουμε ώστε να είμαστε όλοι χαρούμενοι και να είναι επιτυχημένη η χρονιά.

 

Για το ματς που δυσκόλεψε την ομάδα περισσότερο

Σαν Χανιά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα αντίπαλο, θεωρώ ότι σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια ήμασταν ανώτεροι και μας έλειψε το αποτέλεσμα μόνο. Αν πρέπει να πούμε ένα ματς θα πω του Λεβαδειακού στα Περιβόλια ίσως μας δυσκόλεψε πιο πολύ, ήταν ένα ματς απέναντι σε μια καλή και δυνατή ομάδα. Αυτό το ματς κυρίως μας δυσκόλεψε στο δεύτερο μέρος.  Βέβαια αυτό που μας νοιάζει είναι η δική μας ομάδα μόνο, θεωρώ ότι είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και όπως είπα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα και παίζοντας το ποδόσφαιρο που ξέρουμε, έχοντας και την ψυχολογία και την διάθεση που έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδια νομίζω πως έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος.

 

Για τις ομάδες που θεωρεί φαβορί εκτός από τα Χανιά

Θα σταθώ στην βαθμολογία όπως είναι αυτή την στιγμή αφού βγάζουμε τα Χανιά. Ο Ιωνικός είναι μια καλή ομάδα δείχνει σε όλα τα παιχνίδια ακόμη και σε αυτό που το ματς είναι στην ισοπαλία πως βρίσκει τρόπο να τα παίρνει οπότε θεωρώ πως είναι μια δυνατή ομάδα που το παλεύει μέχρι το τέλος κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα η βαθμολογία όπως έχει αυτή τη στιγμή, ο Λεβαδειακός είναι καλή ομάδα η Ξάνθη είναι έμπειρη ακόμη και ο Εργοτέλης ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει μια κάμψη και τα αποτελέσματα του είναι αρνητικά παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, όλοι το βλέπουν αυτό. Πιστεύω ότι είναι 4 ομάδες και εμείς που θα παλέψουμε μέχρι τέλους για τις 2 πρώτες θέσεις.

 

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα

Νομίζω είναι μεγάλη απώλεια, το να παίζεις χωρίς κόσμο δεν σε βοηθάει καθόλου. Ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν και να μπορέσουμε να έχουμε τους φιλάθλους κοντά μας. Η ψυχολογία μόνο και μόνο να τους ακούς να τραγουδούν, να φωνάζουν και η ένταση που υπάρχει στο γήπεδο μαζί με αυτούς σίγουρα σε ανεβάζουν ψυχολογικά αλλά και την διάθεση σου. Είναι σίγουρα ο 12ος παίκτης σε μια ομάδα σε κάθε ματς οπότε εύχομαι να επιστρέψει ο κόσμος για να γίνει το ποδόσφαιρο πιο όμορφο και οι ποδοσφαιριστές να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο.

 

Για τους στόχους του

Τα όνειρα μου και οι βλέψεις μου για το μέλλον είναι υψηλές, τη δεδομένη στιγμή που μιλάμε είναι με τα Χανιά πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα, πρώτα παίζω για την ομάδα και μετά για τον εαυτό μου. Προσωπικά θα ήθελα να καταφέρω να προχωρήσω με την ομάδα των Χανίων στην Super League και να αγωνιστώ σε αυτή την κατηγορία.