Ο Οκτώβριος μήνας ρεκόρ για το Φαράγγι της Σαμαριάς – Αυξήθηκε 30% η επισκεψιμότητα

15.12

Τελικά τι δείχνουν τα στοιχεία για την επισκεψιμότητα του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς. Πως κυλά ο τελευταίος μήνας της διέλευσης του φαραγγιού πριν οι πόρτες του βάλουν λουκέτο για τη σεζόν. Σύμφωνα με τον Τμηματάρχη της Διεύθυνσης Δασών, Γιάννη Φωτάκη, ο Οκτώβριος αποδείχτηκε ένας πολύ καλός μήνας στην επισκεψιμότητα αφού έσπασε και το ρεκόρ στον αριθμό των επισκεπτών μέσα σε μία μέρα, αφού την προηγούμενη Τρίτη το πέρασαν 1.800 άτομα.

Αυτόν τον αριθμό των περίπου 2.000 επισκεπτών το δασαρχείο τον βλέπει το δεκαήμερο του Αυγούστου από 20 έως 30 του μήνα.

Η επισκεψιμότητα των μήνα Οκτώβριο στα Φαράγγι αυξήθηκε κατά περίπου 30%, σημειώνει ο κ. Φωτάκης και αυτό δείχνει γενικότερα ότι η σεζόν έχει επεκταθεί φανερά για τον τουρισμό στο νησί.

Μπορεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να καταγράφηκαν διάφορα μικροατυχήματα και να παρουσιάστηκαν προβλήματα υγείας σε τουρίστες όμως στατιστικά ήταν μια καλή χρονιά καθώς περισσότερο νέοι σε ηλικία το πέρασαν φέτος.

Την Κυριακή 31 του μήνα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δώσουν ραντεβού για τη νέα χρονιά για να γνωρίσουν την ομορφιά του φαραγγιού καθώς όπως κάθε χρόνο κλείνει για να αναγεννηθεί το φυσικό τοπίο αλλά και επειδή οι καιρικές συνθήκες δε θα επιτρέπουν τη διέλευση. Από του χρόνου όμως το σίγουρο σύμφωνα με τον κ. Φωτάκη είναι ότι η τιμή του εισιτηρίου θα είναι αυξημένη μετά από 23 χρόνια που ήταν 5 ευρώ το άτομο. Η Διεύθυνση Δασών έχει προτείνει αύξηση στα 10 ευρώ.