Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος μας συντροφεύει σε αυτό το ταξίδι στον ουρανό και μας εξηγεί τα μικρά και μεγάλα «μυστικά» των νεφών 

13.53

Τα νέφη, πέραν της τεράστιας σημασίας τους στον κύκλο του νερού στη Γη και επομένως στη διατήρηση της ζωής, ομορφαίνουν τον ουρανό, ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Πως δημιουργούνται τα νέφη; πως διαλύονται; πόσο βάρος έχουν; γιατί δεν πέφτουν;

Απαντήσεις σε αυτές και σε 20 ακόμα ερωτήσεις δίνονται, με όσο πιο απλό τρόπο, στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.

Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος μας συντροφεύει σε αυτό το ταξίδι στον ουρανό και μας εξηγεί τα μικρά και μεγάλα «μυστικά» των νεφών.

Ο Κωστής Λαγουβάρδος γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Φοίτησε στη Βαρβάκειο Σχολή, σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι διδάκτορας Δυναμικής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου PARIS-VI (Γαλλία) από το 1992. Είναι επίσης απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) στη Γαλλία) και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2002 εργάζεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όπου κατέχει τη βαθμίδα του Διευθυντή Ερευνών.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή περιοδικά σε θέματα αριθμητικής πρόγνωσης καιρού, κλιματολογίας, δυναμικής των ατμοσφαιρικών συστημάτων με έμφαση σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Αποτελεί συνιδρυτή της ιστοσελίδας πρόγνωσης καιρού: www.meteo.gr.