Πέμπτη και Παρασκευή η συνέχεια στο Εφετείο της υπόθεσης Λεμπιδάκη

20.25

Ολοκλήρωσαν σήμερα τις καταθέσεις τους οι 12 καταδικασθέντες στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό της απαγωγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Το Σάββατο κατέθεσαν οι πρώτοι έξι και σήμερα οι υπόλοιποι όπου όλοι επέμειναν στα όσα είχαν υποστηρίξει πρωτόδικα. Τη σημερινή διαδικασία ολοκλήρωσε η  πρόταση της Εισαγγελέως η οποία, κινήθηκε κατά κύριο λόγο στη γραμμή της πρωτόδικης αγόρευσης της με τις διαφοροποιήσεις να απευθύνονται σε συγκεκριμένους κατηγορούμενους.

Έτσι πρότεινε την αθώωση λόγω αμφιβολιών δύο κατηγορουμένων, του πρώην γαμπρού και αδερφού του 47χρονου Ρεθυμνιώτη, ο οποίος διέμενε στην Αθήνα και φέρεται ως ένα από τα άτομα που είχαν ηγετικό ρόλο. Επιείκεια έδειξε η πρόταση της σε 4 ακόμα κατηγορούμενους σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

“Θητεία στον τομέα”

Σε ότι αγορά στον 47χρονο Ρεθυμνιώτη που έμενε στην Αθήνα η Εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν ήταν ο αρχηγός αλλά από τα άτομα που είχαν καθοριστικό ρόλο στην συγκρότηση της οργάνωσης, όμως τον πρώτο λόγο είχε “άτομο με εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα” στο οποίο  καταλόγισε το γενικό πρόσταγμα στην απαγωγή Λεμπιδάκη, αφού η πρώτη του κίνηση ήταν να ελέγξει αν  είναι τσιπαρισμνος, ενώ  έδωσε οδηγίες για το πως θα ντυθούν και πως θα μιλούν οι φύλακες. ,

“έχει κατά τη γνώμη μου προηγούμενη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Έχει θητεύσει σε αυτόν” είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα στην απολογία του ο 47χρονος, υποστήριξε για μια ακόμα φορά ότι ενεπλάκη άδικα και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του.  “Πρώτα πήγαν στον γαμπρό μου, μετά  στον αδερφό μου για να φτάσουν σε εμένα και να τους βγει η ιστορία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο 44χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας από όπου και απελευθερώθηκε ο Κρητικός επιχειρηματίας επέμεινε για μια ακόμα φορά ότι ενεπλάκη στην υπόθεση γιατί εκβιαζόταν και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Όταν ρωτήθηκε από την έδρα ποια ήταν αυτά τα στοιχεία που τον έκαναν να ενδώσει στον εκβιασμό, αρκέστηκε να απαντήσει “Δεν θέλω να μιλήσω, τα έχω αφήσει πίσω αυτά. Υπάρχει πολύς πόνος”

Να θυμίσουμε στις 4 Νοεμβρίου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με την κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και μελών της οικογενείας του και θα συνεχιστεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου.

με πληροφορίες από cretalive