Πήγε να κλέψει καλώδια και βύθισε στο σκοτάδι το ορφανοτροφείο στα Χανιά

16.17

Δε μπορούσαν να πιστέψουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, ότι η διακοπή του ρεύματος τη νύχτα του Σαββάτου που επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν οφειλόταν σε αυτές αλλά στο γεγονός ότι κάποιος διέρρηξε τον χώρο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό να κλέψει τα καλώδια χαλκού. Ήταν 11 το βράδυ όταν η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι. Αρχικά οι εργαζόμενοι του Κέντρου πίστεψαν ότι υπάρχει βλάβη στη ΔΕΗ την οποία και ειδοποίησαν. Όταν όμως η ώρα περνούσε και το συνεργείο δε μπορούσε να επέμβει κάλεσαν ηλεκτρολόγο για να φτιάξει τη βλάβη ο οποίος μεταβαίνοντας προς τους πίνακες είδε έναν άντρα και γύρω του πεσμένα και κομμένα καλώδια. Ο διαρρήκτης μέσα σε λίγα λεπτά τράπηκε σε φυγή.

Στον χρόνο που παρέμεινε στις εγκαταστάσεις πρόλαβε να κάνει ζημιά που αγγίζει τις 2.000 ευρώ, προκαλώντας παράλληλα μεγάλη αναστάτωση καθώς έκοψε το ρεύμα μιας ολόκληρης γραμμής από την οποία ηλεκτροδοτούνται εκτός από το κέντρο προστασίας στο οποίο φιλοξενούνται 22 νεαροί και κάποια σπίτια. Το αποτέλεσμα ήταν να βυθιστούν στο σκοτάδι και να μην έχουν τρόπο θέρμανσης την κρύα νύχτα του Σαββάτου.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε την Κυριακή το πρωί μετά από 10 ώρες. Ο Αντιπρόεδρος του κέντρου κάνει έκκληση στην ελληνική αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή καθώς όταν νυχτώνει είναι δύσκολο να γίνει κάποιος αντιληπτός στις παραβιάσεις.