Πανάκριβο το ρεύμα για τις επιχειρήσεις – Τους ήρθε ο λογαριασμός

16.46

Κρύος ιδρώτας έλουσε τους επιχειρηματίες όταν έπιασαν στα χέρια τους και αυτόν τον λογαριασμό του ρεύματος καθώς τα ποσά στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις είναι κάτι παραπάνω από διπλάσια σε σύγκριση με τους προηγούμενους λογαριασμούς. Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει αυξήσει από τον Αύγουστο τις τιμές στις κιλοβατόρες, γεγονός που έχει εκτινάξει τους λογαριασμούς. Για παράδειγμα σε αυτήν την επιχείρηση στα Χανιά ο λογαριασμός ήρθε περίπου 4.500€ όταν τους προηγούμενους μήνες δεν ξεπερνούσε τις 2.000 ευρώ.

Η ανατίμηση υπηρεσιών και προϊόντων και υπηρεσιών είναι αναμενόμενη σημειώνει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηρακλείου με τον Αντώνη Ροκάκη να σημειώνει ότι αυτό θέλουν να το αποφύγουν αρκετοί επιχειρηματίες καθώς και οι καταναλωτές έχουν κάποιο όριο στην ακρίβεια και σε κάποια προϊόντα και υπηρεσίες θα γυρίσουν την πλάτη.

Οι διευκολύνσεις μέσω επιδότησης στους λογαριασμούς που υποσχέθηκε η κυβέρνηση προς το παρόν δεν αφορά τους επιχειρηματίες αλλά τα νοικοκυριά και σύμφωνα με τις πληροφορίες τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειες αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μεσαίας τάσης.

Σήμερα το κράτος επιδοτεί με 39 € το μήνα τα νοικοκυριά για τις πρώτες 300 κιλοβατόρες για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.