Πλεύρης: Στο τραπέζι η χαλάρωση των μέτρων – Με μουσική και γήπεδα η αρχή

13.30

«Παράθυρο» για χαλάρωση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, άφησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εφόσον συνεχιστεί η αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε στα Παραπολιτικά, ότι εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών που θα εξετάσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και πως η αρχή ενδέχεται να γίνει με τη μουσική στην εστίαση και τη χωρητικότητα στα γήπεδα, πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που αρνούνται να εμβολιαστούν, ο υπουργός ανέφερε ότι από τις 530 με 550 χιλιάδες ανεμβολίαστους της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας έχουν εμβολιαστεί 230.000 πολίτες, ενώ κάλεσε τους 300.000 πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.

Ο υπουργός Υγείας, εξήγησε ότι γίνεται διασταύρωση με τα ΑΜΚΑ των πολιτών και θα οριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των ανεμβολίαστων στους οποίους θα επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο.

Πηγή: skai.gr