Πρεμιέρα για τους ναυαγοσώστες σήμερα στις παραλίες του Δήμου Χανίων

17.03

Με καθυστέρηση 17 ημερών οι λουόμενοι είδαν τους ναυαγοσώστες να επιστρέφουν στις παραλίες του Δήμου Χανίων. Αν και θα έπρεπε από 1η Ιουνίου να ήταν στις θέσεις τους τελικά σήμερα έκαναν πρεμιέρα.  Φέτος οι Πύργοι από Ακρωτήρι μέχρι Αγία Μαρίνα είναι 28 ενώ πέρυσι ήταν 26.

Εκτός όμως από τον Βλητέ και τον Κλαδισό που απέκτησαν ναυαγοσώστες, οι αλλαγές στη ναυαγοσωστική κάλυψη είναι αρκετές. Σημαδούρες έχουν τοποθετηθεί στη θάλασσα για να δείχνουν στους λουόμενους τα όρια μέχρι τα οποία επιτρέπεται να κολυμπούν.

Φέτος οι ναυαγοσώστες επεκτείνουν τις γνώσεις τους στις πρώτες βοήθειες καθώς το βαλιτσάκι τους πλέον περιλαμβάνει και απινιδωτές, αναπνευστήρες αλλά και φάρμακα για την αντιμετώπιση αλλεργιών που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τους λουόμενους.

Η Πανελλήνια ένωση ναυαγοσωστών σε συνεργασία με μια μη κυβερνητική οργάνωση και το Υπουργείο Ναυτιλίας έχουν θέσει σε λειτουργία μια εφαρμογή στα κινητά όπου ο κάθε ναυαγοσώστης θα μπορεί να ενημερώνει απευθείας τον θάλαμο επιχειρήσεων για τα περιστατικά που σημειώνονται στην παραλία επίβλεψης του για να ενημερώνονται άμεσα τα στατιστικά στοιχεία.

Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις παραλίες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου εκτός αν δοθεί παράταση για τον Οκτώβριο.