Προφυλακιστέοι και οι δύο ιερείς για την υπόθεση του 19χρονου Χανιώτη

16.19

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Δήμου Πλατανιά από την προφυλάκιση ακόμα δύο ατόμων τα οποία καταγγέλθηκε πως εμπλέκονται στην υπόθεση κακοποίησης του 19χρονου από χωριό του Δήμου Πλατανιά. Πρόκειται για τους δύο εκ των τεσσάρων ιερέων στους οποίους είχε αναφερθεί στην εκ νέου κατάθεση του ο 19χρονος ενώπιον της Ανακρίτριας στα Δικαστήρια Χανίων. Χθες ενώπιον της οδηγήθηκαν οι δύο ιερείς και ένας ακόμη άνδρας και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέου ενώ ο τρίτος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Να θυμίσουμε πως συνολικά ο 19χρονος από τον περασμένο Ιούλιο έχει κατονομάσει συνολικά 10 άτομα τα οποία τον κακοποιούσαν από μικρή ηλικία, όταν ακόμη ήταν μαθητής του Δημοτικού.

Να θυμίσουμε πως ο πατέρας του 19χρονου και ένας 63χρονος φίλος του έχουν εδώ και λίγους μήνες ήδη κριθεί προφυλακιστέοι αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της συνέργιας και του βιασμού του παιδιού κατ εξακολούθηση. Οι δυο τους είχαν οδηγηθεί πριν 4 μέρες στα Δικαστήρια για την εκδίκαση της υπόθεσης-που αφορά στις κατηγορίες της παράνομης παρακράτησης και της πράξεις ασέλγειας,  , όμως η δίκη πήρε αναβολή για τις 23 Μαρτίου του 2022.

Παράλληλα η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου κ. Σελίνου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων παύει από τα καθήκοντα τους προσωρινά τους δύο ιερείς, ζητά από την Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Χανίων τη δικογραφία και καλεί τους πολίτες να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας.