Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας: Δωρεάν πρόγραμμα για τις εξαρτήσεις στα Χανιά

15.50

Ο εθισμός είναι μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από εξάρτηση σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα αλλά και σε ουσίες. Προκαλείται από κάπνισμα, αλκοόλ, τζόγο, διαδίκτυο, ναρκωτικά κα. Η εξάρτηση καθώς εξελίσσεται γίνεται τρόπος ζωής. Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το οποίο υποστηρίζει ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης και τους συγγενείς τους έχει προσαρμόσει τη λειτουργία του με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των υπόλοιπων φορέων με στόχο την προστασία των μελών και του προσωπικού.

Στην ουσία σήμερα αντιμετωπίζεται ως εξάρτηση σχεδόν κάθε συνήθεια που ακολουθείται εκτός μέτρου από ένα άτομο το οποίο γνωρίζει ότι δυσκολεύεται ή αδυνατεί να την κατευνάσει και πολύ περισσότερο να της δώσει ένα τέλος.

Όλες οι δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν και προσφέρει υπηρεσίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με σεβασμό στο απόρρητο. Το γραφείο του Δήμου Χανίων βρίσκεται στην Τσουδερών 73 και λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 28210 – 23432 και η ιστοσελίδα www.selfhelp.gr