Ράπιντ ή μοριακό για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πρώην ΙΚΑ Χανίων από σήμερα

16.01

Καθημερινά χιλιάδες τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού πραγματοποιούνται στα σημεία του δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου στην Κρήτη. Λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων, η αναμονή των πολιτών είναι μεγάλη για να κάνουν το ράπιντ ή το μοριακό τεστ. Έτσι η ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στα Χανιά για να αποσυμφορηθεί η 1η και 2η ΤΟΜΥ στο παλιό νοσοκομείο σε συνεργασία με το 1ο Κέντρο Υγείας Χανίων στη Λεωφόρο Σούδας, από σήμερα καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πρώην ΙΚΑ, από Δευτέρα έως Παρασκευή το μεσημέρι 12:30 – 16:30) για τον δωρεάν έλεγχο.

Για αυτές τις 4 ώρες ο έλεγχος απευθύνεται αποκλειστικά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Έτσι αν κάποιος γονέας θελήσει να προχωρήσει σε διαγνωστικό έλεγχο μαζί με τα παιδιά του, αν δεν είναι εκπαιδευτικός θα πρέπει να πάει σε άλλη δομή για να κάνει τεστ.

Από σήμερα που άνοιξαν τα σχολεία αναμένεται η προσέλευση τις επόμενες μέρες να  είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα κάθε φορά που θα βρίσκεται ένας μαθητής θετικός θα πρέπει να ελέγχεται όλο το τμήμα και όχι μόνο οι κοντινοί χωροταξικά συμμαθητές του.

Σε ότι αφορά στη συμπτωματολογία των τελευταίων ημερών που φαίνεται πως έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον ο συντονιστής της ΚΟΜΥ Στέφανος Ντουκάκης,  σημειώνει ότι ναι μεν είναι πιο ήπια αλλά ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων πιέζει το σύστημα.