Ρέθυμνο Εστίαση: “Δε μας συμφέρει να ανοίξουμε” – Το 30% των επιχειρήσεων θα βάλει μόνιμα λουκέτο

20.27

Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε και να ξανακλείσουμε σε λίγες ημέρες τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης του Ρεθύμνου, Ανδρέας Κλαψινός. Όπως τονίζει για κάθε επιχείρηση τα έξοδα σε προμήθειες και μεροκάματα είναι πολλά για να ανοίξει μετά από περισσότερο από ένα μήνα lock down και δε συμφέρει κανέναν επιχειρηματία η επαναλειτουργία ακορντεόν.

Ο κ. Κλαψινός σημειώνει ότι κυρίως οι εποχικές επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης δε θα αντέξουν και άλλους μήνες σε αυτήν την κατάσταση και ακόμα και να αρθεί κάποια στιγμή η καραντίνα, για εκείνες το λουκέτο δε θα βγει από την πόρτα.

Το ποσοστό του 30 με 35% είναι τεράστιο και θα αφήσει πίσω του εκατοντάδες ανέργους. Ο κ. Κλαψινός σημειώνει ότι το κράτος θα πρέπει να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα για τον κλάδο καθώς το άνοιξε για 10 μέρες – κλείσε για άγνωστο πόσο, δε μπορεί να εφαρμοστεί στην εστίαση.

Τέλος σε ό,τι αφορά στο delivery και το take away, το πρώτο δεκαήμερο ήταν καλό για τις επιχειρήσεις που έχουν αυτήν την υπηρεσία καθώς τώρα καταγράφεται μια φθίνουσα πορεία.