Σε λίγες εβδομάδες οι μπουλντόζες πιάνουν δουλειά στη Δημοτική Αγορά Χανίων – Υπεγράφη η πολυπόθητη σύμβαση

16.12

Μετά από χρόνια προσπαθειών, αναβολών, συζητήσεων και προσφάτων και δικαστικών περιπετειών, τα χαμόγελα περίσσευαν σήμερα στην Δημοτική Αγορά των Χανίων καθώς έπεσαν οι πολυπόθητες υπογραφές με την ανάδοχο εταιρεία της σύμβασης για την ανακατασκευή του εμβληματικού μνημείου των Χανίων. Σε μια λιτή εκδήλωση λόγω των περιοριστικών μέτρων ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υπέγραψε τη νέα εποχή για τη Δημοτική Αγορά, παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Δημοτική Αγορά εγκαινιάστηκε το 1913 και προηγήθηκαν δύο χρόνια για το χτίσιμο της, όσα προβλέπονται και για την ανακατασκευή της. Η προετοιμασία για τη σημερινή ημέρα ξεκίνησε επί Δημαρχίας Τζανακάκη και συνεχίστηκε και από τους επόμενους Δημάρχους, Βιρβιδάκη, Σκουλάκη και Βάμβουκα.

Η Δημοτική Αγορά ήταν το πρώτο Σούπερμάρκετ στα Βαλκάνια με μοναδικό γνώμονα τη προώθηση των τοπικών προϊόντων και ευχή όλων είναι τα νέα 78 καταστήματα να λειτουργήσουν με αυτόν τον χαρακτήρα.

Οι καταστηματάρχες έχουν προθεσμία μέχρι την Κυριακή 16 του μήνα να αποχωρήσουν από τη Δημοτική Αγορά με τον εργολάβο να εγκαθίσταται μέχρι τις αρχές Φλεβάρη.