Στάση αναμονής για τις προετοιμασίες τηρούν οι επιχειρηματίες του Πλατανιά

19.48

Το ότι έρχεται καλοκαίρι στα Χανιά το καταλαβαίνουμε εκτός από την αύξηση της θερμοκρασίας και από την παρουσία πλήθους επισκεπτών στην πιο τουριστική περιοχή το νομού. Στον Δήμο Πλατανιά. Παραδοσιακά ο Μάρτιος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι πυρετώδεις προετοιμασίες με τα φρεσκαρίσματα τόσο στους δημόσιους χώρους, όσο και στις εποχικές επιχειρήσεις. Φέτος ο Δήμος ξεκίνησε με τα κλαδέματα και τα ασπρίσματα στα πεζοδρόμια ενώ οι επιχειρηματίες τηρούν στάση αναμονής.

Θετικό για την επισκεψιμότητα είναι ότι η Ryanair θα επιστρέψει ξανά στις πτήσεις τις με απευθείας συνδέσεις από το αεροδρόμιο των Χανίων με το εξωτερικό ενώ τα πρακτορεία περιμένουν να δουν πότε θα φύγει από το κόκκινο το νησί.

Οι εκτιμήσεις από το Υπουργείο τουρισμού και από τον ΕΟΤ είναι ότι φέτος η σεζόν θα ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου ενώ πέρυσι να θυμίσουμε τα πρώτα τσάρτερ ήρθαν την 1η Ιουλίου. Το ερώτημα που πλανάται είναι αν θα το φτάσουμε το 50% του 2019 ή υπάρχει ελπίδα να το ξεπεράσουμε για να είναι βιώσιμες οι τουριστικές επιχειρήσεις;

Σε κάθε ευκαιρία όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό ζητούν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισάγει ως κατηγορία στο πρόγραμμα τους εργαζόμενους στον κλάδο και να μην τους αφήσει στην ουρά αναμονής ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, αφού ένα μεγάλο ποσοστό είναι νέοι σε ηλικία και το εμβόλιο θα έρθει αργά μέσα στο καλοκαίρι.