Βίντεο :Στην εντατική με εγκαύματα νεαρός ναυτεργάτης – Σοβαρό ατύχημα σε μηχανοστάσιο πλοίου

15.22

 Με σοβαρά εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται ένας 30χρονος ναυτεργάτης.  Τραυματίστηκε το πρωί στο λιμάνι του Ηράκλειου μετά από ατύχημα που συνέβη στο μηχανοστάσιο  πλοίου . Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας για άγνωστο λόγο έγινε διαρροή ατμού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 30χρονος και ελαφρύτερα ακόμη τρεις εργάτες.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

«Η  Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

TO ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

“Πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ  “Blue Horizon”, Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου.

Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα (04) μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου”.