Στ. Ντουκάκης: Τα Χανιά προς το παρόν είναι σε καλό επίπεδο – Αρκετά κρούσματα στα σχολεία

16.31

Οι μήνες περνούν αλλά οι αριθμοί σε ότι αφορά στα κρούσματα αντί να μειώνονται αυξάνονται. Και ενώ η επιστημονική κοινότητα αυτό μπορεί να το θεωρεί επόμενο με τους ιούς να μη σταματούν να διασπείρονται στην κοινότητα, οι νεκροί στην Ελλάδα που σήμερα θα ξεπεράσουν τους 16.000 είναι προς προβληματισμό. Τη Δευτέρα το αρνητικό ρεκόρ έδειξε 5.449, κρούσματα. Στην Κρήτη ήταν 162 και μετά από μέρες, αυξήθηκαν και πάλι στις 4 περιφερειακές ενότητες.

Σύμφωνα με τον επόπτη του ΕΟΔΥ στα Χανιά, ακόμα δεν έχουμε δει μεγάλη αύξηση στα κρούσματα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη ενώ καθημερινά κατά μέσο όρο στη χώρα περίπου 250 ασθενείς. Στο νοσοκομείο Χανίων δεν υπάρχει ασθενείς στη ΜΕΘ covid ενώ και στις δύο κλινικές νοσηλεύονται συνολικά 20 ασθενείς. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων καταγράφεται σε ηλικίες μέχρι τα 50, ενώ η μέση ηλικία πανελλαδικά είναι τα 39 έτη.

Ο κ. Ντουκάκης σημειώνει ότι αρκετά από τα κρούσματα καταγράφονται στα σχολεία, είτε σε μαθητές είτε σε εκπαιδευτικούς και αυτό φαίνεται και στα ράπιντ που διενεργούνται καθημερινά τόσο στο αίθριο του Δήμου Χανίων όσο και στα άλλα σημεία.

Σε ότι αφορά στους εμβολιασμούς καθημερινά στον ΤΟΜΥ Χανίων γίνονται περίπου 120 εμβολιασμοί, πρώτης δεύτερης αλλά και τρίτης δόσης με τον κ. Ντουκάκη να χαρακτηρίζει τον αριθμό ικανοποιητικό, τη στιγμή που σε άλλες περιοχές της χώρας είναι πολύ περιορισμένοι.