Τελειώνουν τα μονοκλωνικά αντισώματα στα Χανιά – Ένας χρειάστηκε νοσηλεία

17.01

Μέχρι την Κυριακή θα έχει χορηγηθεί το σύνολο (33) των μονοκλωνικών αντισωμάτων  στο νοσοκομείο Χανίων, σύμφωνα με τον διοικητή Γιώργο Μπέα, Μέσα σε περίπου 10 μέρες χορηγήθηκε η θεραπεία κατά του κορωνοϊού σε περισσότερους από 30 ασθενείς, με τον έναν από αυτούς να χρειάζεται παρά τη λήψη τους, νοσηλεία.

Εν τω μεταξύ, όσο τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, αυξάνονται και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία του νησιού. Στο νοσοκομείο Χανίων σήμερα στη ΜΕΘ είναι διασωληνωμένοι 7 ασθενείς και διαθέσιμα είναι ακόμα 5 κρεβάτια ενώ τα κρεβάτια στις κλινικές covid είναι σε οριακό σημείο και αν οι εισαγωγές κινηθούν στους ρυθμούς των τελευταίων ημερών θα πρέπει να αναζητηθούν κρεβάτια στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού.

Δεν είναι όμως μόνο οι κλινικές covid, όλο το νοσηλευτικό ίδρυμα παρουσιάζει πληρότητα στις κλινικές παρά του ότι τα χειρουργεία για μία ακόμα εβδομάδα έχουν περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα.

Σε όλη αυτήν την πίεση έρχονται να προστεθούν και οι άδειες στο προσωπικό λόγω covid που δοκιμάζει τη λειτουργία των τμημάτων σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού.

Παράλληλα να θυμίσουμε ότι και τις Κυριακές το φόρτο εργασίας θα αυξηθεί καθώς το εμβόλιο της Moderna από αυτήν την Κυριακή και για όλες τις Κυριακές του Ιανουαρίου θα χορηγείται στα νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου, Ιεράπετρας και  ΠΑΓΝΗ.

Τέλος, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων ,κάνει έκκληση στους πολίτες που θέλουν να κάνουν ένα pcr τεστ για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό νόσησης, να απευθύνονται σε άλλες δημόσιες δομές για να αποσυμφορηθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά και οι ίδιοι να μην περιμένουν με τις ώρες στην ουρά.