Την τρίτη δόση του εμβολίου έκαναν οι ηλικιωμένοι του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων

16.23

Με την αναμνηστική τρίτη δόση εμβολιάστηκαν σήμερα οι φιλοξενούμενοι του Δημοτικού γηροκομείου Χανίων. Οι ηλικιωμένοι θωρακίστηκαν και για τον φετινό χειμώνα έναντι του κορωνοϊού με το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Υγείας να τους εμβολιάζει στο γηροκομείο το πρωί. Οι 60 τρόφιμοι ήταν θετικοί στο να κάνουν  την επαναληπτική δόση με mrna εμβόλιο.

Να θυμίσουμε ότι πριν τον κορωνοϊό το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων φιλοξενούσε περίπου 100 άτομα, δηλαδή 30 περισσότερα. Στην αρχή της πανδημίας αποφασίστηκε λόγω covid να περιοριστούν οι εισαγωγές. Από σήμερα για 4 ηλικιωμένους το γηροκομείο στη Χαλέπα θα αποτελεί το σπίτι τους ενώ στο πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα θα ακολουθήσουν και άλλες εισαγωγές από τη λίστα των αιτήσεων που είναι σε αναμονή.

Τέλος ο επόπτης της ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανος Ντουκάκης σημειώνει ότι η τρίτη δόση είναι απαραίτητη κυρίως για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, τη στιγμή που έχει αποδειχτεί σε τεστ αντισωμάτων ότι σε αυτές τις κατηγορίες είτε αυτά δεν αναπτύσσονται σε ικανοποιητικό βαθμό είτε λιγοστεύουν κατά πολύ μετά την πάροδο έξι μηνών.