Τι λένε Χανιώτες για τον Σταύρο Αρναουτάκη – Τι δείχνει η δημοσκόπηση της GPO

16.07

Γενικά ευχαριστημένοι είναι οι Κρητικοί από τη θητεία του Σταύρου Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος για πρώτη φορά ανέλαβε τα ηνία της τον Ιανουάριο του 2011. Στα Παραπολιτικά δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση της GPO η οποία διεξήχθη σε όλους τους νομούς του νησιού και έδειξε ότι το 57,9% δηλαδή περίπου 6 στους 10 πολίτες είναι πολύ έως αρκετά ικανοποιημένοι από το έργο του Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ το 37,9% δήλωσε ότι είναι λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι.

Στα Χανιά στην ίδια ερώτηση, πολύ – αρκετά ικανοποιημένο δηλώνει το 50,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 46,2% απάντησε το αντίθετο. είναι λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι.

Στο Ρέθυμνο η διαφορά είναι μεγαλύτερη, αφού το 60,6% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι από το έργο του Σταύρου Αρνατουτάκη με το 31,8 να απαντά ότι ο Περιφερειάρχης δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. είναι λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι

Αρκετά μεγάλη διαφορά παρατηρείται και στο Ηράκλειο, την έδρα της Περιφέρειας, όπου το 66,2% δηλώνει πολύ ικανοποιημένοι με το 31,1% να αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το έργο του κυρίου Αρναουτάκη.

Στο Λασίθι, σχεδόν οι μισοί (50,8%)πολύ αρκετά ικανοποιημένοι θεωρούν ότι ο Σταύρος Αρναουτάκης τους έχει ικανοποιήσει, ενώ εδώ το 40,4%  είναι λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι

Σχετικά με το έργο της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ το 93,2% απάντησε θετικά στην ολοκλήρωση του για αναπτυξιακούς σκοπούς, ενώ μόλις το 6,3% ανέφερε ότι η ολοκλήρωση του έργου είναι λίγο η καθόλου σημαντική για το νησί.

Στην ερώτηση σχετικά με το πόσο σημαντική θεωρούν την παρεμβαση του πρωθυπουργου κυριακου μητσοτακη για την ολοκληρωση του ΒΟΑΚ, το 57,6% των Κρητικών απάντησε ότι τη θεωρεί πολύ σημαντική με το 36,9% να δηλώνει ότι δεν είναι σημαντική

Τέλος, σε ότι αφορά τα χρονοδιαγράμματα, οι Κρητικοί πιστεύουν ότι το έργο του ΒΟΑΚ δεν θα έχει ολοκληρωθεί στην ώρα του, καθώς το 68,3% όσων ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι ο ΒΟΑΚ δεν θα έχει υλοποιηθεί εντός του χρονικού διαστήματος που έχει εξαγγελθεί, ενώ ένα ποσοστό 26% πιστεύει ότι το έργο θα είναι έτοιμο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.