Τι προβλέπει η μελέτη ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου – Πότε ξεκινούν οι εργασίες

16.34

Δε θα κοπούν δέντρα πέραν εκείνων που νοσούν και είναι επικίνδυνα για τους πολίτες σημείωσαν οι υπεύθυνες της μελέτης ανάπλασης του δημοτικού κήπου από την τεχνική και την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Χανίων. Το μεσημέρι στο Ιστορικό Καφέ Κήπος έγινε η παρουσίαση της μελέτης στο επίκεντρο της οποίας είναι η απομάκρυνση του τσιμέντου, η αποκατάσταση του εδάφους με φιλικό για το περιβάλλον υλικό, η ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού, η διάνοιξη εισόδου από την οδό Πλουμιδάκη και γενικότερα η διαμόρφωση των χώρων.

Μετά την παρουσίαση ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο Δήμαρχος Χανίων υπέγραψαν τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.400.000 ευρώ και με την έκπτωση συμβασιοποιήθηκε στις 840.000 ευρώ. Οι εργασίες ανάπλασης θα ξεκινήσουν στις 3 Ιανουαρίου και θα έχουν διάρκεια 10 μηνών. Για κάποιο από αυτό το διάστημα θα κλείσει και το ιστορικό καφέ κήπος.

Για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στην απομάκρυνση των ζώων στον Δημοτικό Κήπο, καθώς από τη θέση των κλουβιών εξοικονομούνται περίπου 2 στρέμματα στα οποία οι χώροι θα διαμορφωθούν για νέες παιδικές χαρές.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης δεν έχει εγκαταλειφθεί και η ιδέα για την ενοποίηση του Κήπου με το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ στην ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου υιοθετήθηκαν και προτάσεις από μία προμελέτη του αρχιτέκτονα Παύλου Παυλάκη.