Το Ρέθυμνο αποχαιρέτησε τον αγαπητό του τέως Δήμαρχο Δημήτρη Αρχοντάκη

18.59

O νυν Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης αποχαιρέτησε στον επικήδειο του, το μεσημέρι, τον επί 27 έτη προκάτοχο του Δημήτρη Αρχοντάκη. Το μεσημέρι στο Ρέθυμνο πλήθος φίλων, συγγενών, αυτοδιοικητικών και πρώην και νυν πολιτικών είπαν το τελευταίο αντίο στον Δήμαρχο του Ρεθύμνου που άλλαξε την πόλη μετατρέποντας την σε στολίδι επί δημαρχίας του.

Σε ηλικία 82 ετών ο πρώην Δήμαρχος Ρεθύμνου, οποίος διετέλεσε τα χρέη του μέχρι το 2007, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα του Πάσχα μετά από ατύχημα που είχε το Μεγάλο Σάββατο, όταν έπεσε από σκάλα από μεγάλο ύψος στο εξοχικό του σπίτι στο Μοναστηράκι Αμαρίου, όπου είχε πάει για να περάσει τις ημέρες των εορτών. Ο Δημήτρης Αρχοντάκης έδωσε τη μάχη του για περίπου δύο 24ωρα αλλά κατέληξε από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η σορός του στη μία το μεσημέρι τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα καθώς ο Δημήτρης Αρχοντάκης ήταν πολύ αγαπητός στον κόσμο, ο οποίος τήρησε τα μέτρα και μπήκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για να συλλυπηθεί τους οικείους του.

Ο Δημήτρης Αρχοντάκης από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξης του τουρισμού αλλά και της αναβίωσης του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού  συνέδεσε το όνομα του με την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Ρεθύμνου, όταν σε άλλες πόλεις κινδύνευε με κατάρρευση. . Επί δικής του δημαρχίας αντικαταστάθηκε το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της παλιάς πόλης, επένδυσε στο αντιπλημμυρικό δίκτυο της παλιάς, αλλά και της νέας πόλης, ενώ στην τελευταία του θητεία ξεκίνησε και η ανάπλαση της νέας πόλης, που συνεχίστηκε από τον επόμενο δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη. Παράλληλα ο Αρχοντάκης οραματίστηκε την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη σπουδαιότητα της λειτουργίας του με έδρα το Ρέθυμνο.