Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του κ. Ευγένιου στον Άγιο Μηνά με τους 200 καλεσμένους

15.58

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στην Μητρόπολη του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Μετά την τελευταία του λειτουργία ως Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στο Ρέθυμνο χτες Κυριακή, το Σάββατο 05/02 στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το τελετουργικό της ενθρόνισης στον προαύλιο χώρο του Αγίου Μηνά.

Το παρόν θα δώσει ο πρωθυπουργός στην λαμπρή αλλά παράλληλα λόγω περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό λιτή τελετή, όπως και άλλα πολιτικά πρόσωπα, που μαζί με τους ιεράρχες και τους αυτοδιοικητικούς του νησιού, υπολογίζονται στα 200 άτομα εντός του ναού. Σε επίπεδο Δημάρχων έχουν προσκληθεί όλοι οι Δήμαρχοι του Ρεθύμνου και ο Δήμαρχος του μητροπολιτικού Δήμου κάθε περιφερειακής ενότητας.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης καλεί τους πιστούς να επιδείξουν υπομονή για να δεχτούν και να δώσουν τις ευχές τους στον νέο Αρχιεπίσκοπο καθώς θα υπάρχει ο χρόνος στις τελετές που θα ακολουθήσουν και δε χρειάζεται να συνωστιστεί υπό αυτές τις συνθήκες με τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, αύριο το πρωί η αποστολή των ιερέων από την Κρήτη θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ώστε ο Ευγένιος να διαβεβαιώσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας για την άσκηση των καθηκόντων του.

Πάντως όταν όλα τα τελετουργικά ολοκληρωθούν περιμένει τον νέο Αρχιεπίσκοπο πολύ δουλειά πολύ δουλειά αφού μετά τη διαβεβαίωση θα μπορεί να διεκπεραιώσει τα επίσημα έγγραφα της Αρχιεπισκοπής, αφού το Προεδρικό Διάταγμα θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.