Το 73% των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει εμβολιαστεί και το 93% των καθηγητών

14.53

Σε τρεις μέρες τα πανεπιστήμια ανοίγουν και οι φοιτητές προβληματίζονται για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Το πρωί αντιπροσωπεία του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, διεκδικώντας δωρεάν έλεγχο με ράπιντ τεστ εντός της πολυτεχνειούπολης και τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου για τη σωστή ενημέρωση και την έγκαιρη πρόσβαση για τον εμβολιασμό.

Οι φοιτητές ανησυχούν ότι με την επιστροφή στα αμφιθέατρα θα υπάρξει νέο κύμα μετάδοσης καθώς η πληρότητα τους θα είναι στο 100%, και ζητούν περισσότερους καθηγητές και ολιγομελή τμήματα.

Από την πλευρά τους οι Αντιπρυτάνεις του Πολυτεχνείου, Μιχάλης Λαγουδάκης και Μιχάλης Ζερβάκης,  που συζήτησαν με τους φοιτητές τους είπαν ότι ακολουθούν τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας αναφέροντας τα ποσοστά των εμβολιασμών στην Πολυτεχνική κοινότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, το 73% των φοιτητών έχει εμβολιαστεί και 8% έχει νοσήσει, δηλαδή 81% έχει αντισώματα έναντι του κορωνοϊού.
Οι καθηγητές είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 93%.

Τέλος οι φοιτητές σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους καθώς θέλουν τα πανεπιστήμια να είναι ανοιχτά αλλά ασφαλή αφού 1,5 χρόνο απείχαν από τις σπουδές τους εντός των σχολών.