Το Co-opAbility Institute συμμετέχει στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα AGRICOMPET

12.03

Co-opAbility Institute συμμετέχει στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα AGRICOMPET. 

Στόχος του AGRICOMPET είναι να συν-σχεδιάσει μαζί με τους παραγωγούς (ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις), τους συνεταιρισμούς τους και τις ομάδες παραγωγών τους, καθώς και με άλλους συμμετέχοντες στις μεσογειακές εφοδιαστικές αλυσίδες αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, βιώσιμες οργανωτικές λύσεις και μεθόδους μάνατζμεντ και διακυβέρνησης για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

 

Στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει τον εθνικό κόμβο συν-σχεδιασμού λύσεων και θα προσκαλέσει συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών, μαζί με τους οποίους θα σχεδιάσουν βιώσιμες οργανωτικές λύσεις στα πιο κρίσιμα προβλήματά τους.

 

Στο πλαίσιο του θα εκπαιδεύσει τους συντονιστές και συντονίστριες αντίστοιχων εθνικών κόμβων συν-σχεδιασμού λύσεων στα προβλήματα των αγροτικών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών και σε σύγχρονες συστημικές μεθοδολογίες συν-δημιουργίας λύσεων.

 

Συντονιστής του προγράμματος είναι το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο (Ισπανία), ενώ συμμετέχουν ερευνητικές ομάδες από: Γαλλία (INRAE), Ελλάδα (AGRERI), Ιταλία (University of Verona και Free University of Bolzen-Bolzano), Ισπανία (University of La Rioja) και Τουρκία (Bogazici University).

 

Το AGRICOMPET ξεκίνησε επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και θα λήξει την 30η Αυγούστου 2024. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα PRIMA-HORIZON της ΕΕ. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το AGRICOMPET και την συμμετοχή σας σε αυτό, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας (www.coopability.org),

ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email (info@coopability.org) ή/και στα τηλέφωνα: 697 1616 432