Το master plan των Αγίων Αποστόλων εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο

13.52

Με στόχο οι Άγιοι Απόστολοι να  καταστούν ένα σύγχρονο μητροπολιτικό πάρκο, με όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα ανακουφίσουν και το κέντρο της πόλης από επιπλέον οχλήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε  τη μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής . Όπως είχε επισημανθεί και κατά την παρουσίαση της στα τέλη Οκτωβρίου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων παρουσία και των επικεφαλής και μέλη των δημοτικών παρατάξεων η μελέτη χωροθετεί ένα καινούργιο θέατρο, οργανώνει τους χώρους στάθμευσης με τη δημιουργία περίπου 690 θέσεων πάρκινγκ και 30 ειδικών θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ, γίνονται κυκλικοί κόμβοι, μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις ενώ αναβαθμίζονται και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Από τη δημοτική αρχή πλέον προωθείται η ένταξη όλης της παρέμβασης βάσει του  master plan για την ανάπλαση των Αγ. Αποστόλων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν ενστάσεις για μια σειρά από προβλέψεις της μελέτης. Οι παρατάξεις των κ. Βάμβουκα, Σαρρή, Βουρλάκη και Ρίζου, έβαλαν το ζήτημα της λειτουργίας κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενώ από πολλούς συμβούλους ξεκαθαρίστηκε ότι στο πάρκο δεν θα πρέπει να μπουν παρκόμετρα στις θέσεις στάθμευσης.

Όλοι αναγνώρισαν την ανάγκη δημιουργίας ανοικτού θεάτρου, αλλά και την σημασία της μεταφοράς των αθλητικών χώρων από τις παραλίες των Αγ. Αποστόλων σε σημείο κοντά στο γήπεδο.

Η  διαχειριστική μελέτη του Πάρκου των Αγίων Αποστόλων είναι συνολικού κόστους 24.349 ευρώ.