Υπερβολικό το πρόστιμο για τα take away από κάποιους πολίτες – Που δεν πρέπει να στεκόμαστε

16.01

Ένα νέο πρόστιμο έχει προστεθεί για την αποφυγή του συγχρωτισμού των πολιτών εδώ και τρεις ημέρες και αφορά στη μη παραμονή των πελατών εντός και εκτός των χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, δηλαδή το γνωστό (take away). Πλέον πρέπει να παραγγέλνεις και να απομακρύνεσαι από το κατάστημα μέχρι η παραγγελία να ετοιμαστεί κάτι που πρακτικά είναι λίγο δύσκολο.

Ωστόσο αρκετοί πιστεύουν πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι σωστό καθώς είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο σε κάποιες επιχειρήσεις πολίτες να συνωστίζονται στην είσοδο του καταστήματος με την παρέα τους μέχρι να πιούν τον καφέ τους ή να φάνε κάτι στα γρήγορα.

Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά καθώς όποιος παραβιάζει τη συγκεκριμένη απαγόρευση, αν είναι πελάτης θα πληρώσει 300 ευρώ και αν είναι ο ιδιοκτήτης του take away, θα πληρώσει 3.000 ευρώ.

Παράλληλα οι πελάτες θα ελέγχονται και στο αν έχουν στείλει και το ανάλογο μήνυμα στον κωδικό 2 για να πάρουν το προϊόν τους από το κατάστημα εστίασης, καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων βλέπει ότι όσο περνούν οι μέρες οι μετακινήσεις των πολιτών παρά την αύξηση των κρουσμάτων δεν περιορίζονται.