«Υπογραφές» για την αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάσκετ και του Ανοικτού Κολυμβητηρίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

14.32

Προγραμματικές συμβάσεις για την εκτέλεση μιας σειράς εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης, τόσο στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ όσο και στο Ανοικτό Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, υπεγράφησαν στο Αρκαλοχώρι μεταξύ του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η χρηματοδότηση των ανωτέρω δύο έργων έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού – μετά από σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής που έγινε αποδεκτό από τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη και αφορά ποσό π/υ 721.000,00 € για το Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ και ποσό π/υ 670.000,00 € για το ανοικτό Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των υπογραφών συζητήθηκε και η πορεία άλλων αθλητικών έργων στην ευρύτερη περιοχή όπως αυτό της κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο Καστέλλι το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και ίδιους πόρους του Δήμου και το οποίο βρίσκεται στο στάδιο ανάδειξης του προσωρινού αναδόχου καθώς και αυτό της χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή πίστας Motocross στο Δήμο Μινώα Πειδάδας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε να ενεργούμε με συνέπεια και συνεργασία για την ουσιαστική στήριξη στην περιοχή. Χαίρομαι που θα βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι σε μια κοινωνία ταλαιπωρημένη που όμως δεν το βάζει κάτω». Συντονίζουμε τις ενέργειές μας και ανταποκρινόμαστε στο καθολικό αίτημα της κοινωνίας και του αθλητικού κόσμου του Δήμου για σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Μ. Φραγκάκης αφού ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της περιοχής επισήμανε: «Μέσα από την υλοποίηση των εν λόγω αθλητικών έργων αλλά και αυτών που είναι ήδη σε εξέλιξη – όπως το νέο κλειστό γυμναστήριο στο Καστέλλι – ο Δήμος μας θα αποκτήσει τις απαραίτητες πιστοποιημένες εγκαταστάσεις για την ασφαλή άθληση όλων των συμπολιτών μας και την εξυπηρέτηση των προπονητικών και αγωνιστικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής. Είναι σημαντικό και παρήγορο πως μέσα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη που βιώνει η περιοχή μετά το σεισμό, με αυτές τις πρωτοβουλίες θα υπάρξει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών μας  δίνοντας κίνητρο για άθληση σε μικρούς και μεγάλους, απόδειξη πως πάντα η ζωή συνεχίζεται».