Υπο κατάληψη το Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου

15.22

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τελεί υπό κατάληψη το Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου. Μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των μαθητών οι οποίοι στηρίζουν την μαζική κινητοποίηση της μαθητικής κοινότητας της χώρας ζητούν μεταξύ άλλων τη διατήρηση της υπάρχουσας κατανομής των τμημάτων και την πρόσληψη καθηγητή Βιολογίας.

Πίσω από τη μάσκα έχουμε φωνή. Μόρφωση και εκπαίδευση για κάθε μαθητή. Αυτό ήταν το σύνθημα που φώναξαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου κολυμβαρίου το οποίο τελεί υπό κατάληψη από το πρωί της Τρίτης. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση και τις ελλείψεις που έχουν στο σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τη συγχώνευση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα που έχει ως συνέπεια μείωση στη μόρφωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός για τη συγχώνευση των τμημάτων θα υλοποιηθεί αυτήν την  εβδομάδα με τους μαθητές στις τάξεις να φτάνουν τους 26.

Μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των μαθητών προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου συμμετέχοντας στην μαζική κινητοποίηση της μαθητικής κοινότητας της χώρας.

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκεται και Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

η κατάργηση τράπεζας θεμάτων στην Α΄ και Β΄ Λυκείου

η κατάργηση της ελαχίστης βάσης εισαγωγής

η μείωση της ύλης πανελληνίων εξετάσεων

η πρόσληψη καθηγητών βιολογίας

η διατήρηση της υπάρχουσας κατανομής των τμημάτων