Υπό τη σκιά του κορωνοϊού το νέο ακαδημαϊκό έτος στα Α.Ε.Ι – Από τις 2 Νοεμβρίου η έναρξη των μαθημάτων στο ΜΑΙΧ

15.18

Έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχει γίνει η έναρξη των μαθημάτων στις σχολές και στα τμήματα των Ελληνικών Ανωτάτων Επιστημονικών Ιδρυμάτων.

Όπως σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης, έτσι και στην τριτοβάθμια η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των πανεπιστημίων και η διδασκαλία των μαθημάτων, των σεμιναρίων, των εργαστηρίων και των κλινικών ασκήσεων θα πραγματοποιείται δια ζώσης. Σε περιπτώσεις που οι φοιτητές ξεπερνούν τους 50 τότε οι διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως.

Εν τω μεταξύ, από τις 2 Νοεμβρίου, αρχίζει το νέο ακαδημαϊκό έτος στο Μεσογειακό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης – ΜΑΙΧ.

Και εκεί, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δια ζώσης με ολιγομελή τμήματα ενώ την ίδια στιγμή φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθούν τις διαλέξεις διαδικτυακά.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός παιδείας βασίλης Διγαλάκης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους πρυτάνεις προκειμένου να αποσαφηνιστούν λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσουν τα ιδρύματα κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020 – 2021.

Μετά από μία δύσκολη περίοδο που πέρασαν οι αλλοδαποί φοιτητές του ΜΑΙΧ, όταν εφαρμόστηκαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και όταν έκλεισαν τα σύνορα της χώρας λόγω της έξαρσης της πανδημίας, τα παιδιά καλούνται να επιστρέψουν στη φοιτητική εστία του ΜΑΙΧ.

Σε κάθε περίπτωση, οι σχολές αυτό το διάστημα προβαίνουν σε ενημερώσεις μέσω των ιστοσελίδων και των γραμματειών τους για το πως θα λειτουργήσει το κάθε τμήμα.