Φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ δεν έχουν που να μείνουν – Δεν έχει βρεθεί ο ξενοδόχος της εστίας

16.55

Όσο επιμένει το Υπουργείο Παιδείας να πείσει ότι στα πανεπιστήμια υπάρχει εγκληματικότητα, τόσο εμείς θα κατεβαίνουμε στους δρόμους για να πείσουμε την κοινωνία ότι τα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι άλλα και πιο ουσιαστικά τονίζουν οι φοιτητές. Το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς για να διαμαρτυρηθούν για τον υπό εφαρμογή νόμο του Υπουργείου.

Οι φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ πρόταξαν το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τη στέγαση τους καθώς σχεδόν 1,5 μήνα μετά το άνοιγμα των σχολών τους ακόμα δεν υπάρχει μέριμνα για εκείνους που δικαιούνται εστία, αφού δεν έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με ανάδοχο ξενοδόχο.

Έτσι 16 φοιτητές του ιδρύματος φιλοξενούνται σε σπίτια άλλων φοιτητών, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν έρθει ακόμα στα Χανιά για τις σπουδές τους με αποτέλεσμα να χάνουν τα εργαστήρια και τα μαθήματα τους.

Σε ότι αφορά στο Πειθαρχικό που συντάχθηκε για την υπόθεση του φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης για την αφισοκόλληση στο ίδρυμα και την προσφυγή του κοσμήτορα του ΗΜΜΥ, προς το παρόν έχει παγώσει με την πρυτανεία βέβαια του ιδρύματος να θεωρεί το θέμα λήξαν.

Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στους δρόμους και δε θα σταματήσουν μέχρι το Υπουργείο να πάρει πίσω το νομοσχέδιο.