Φωτό – Εξιχνιάστηκε υπόθεση φυτείας κάνναβης – Δικογραφία, σε βάρος αλλοδαπού για καλλιέργεια

20.09

Υπόθεση φυτείας κάνναβης εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Πλατανιά την 3η Ιουλίου 2019.

Ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε η εμπλοκή αλλοδαπού στην καλλιέργεια των 610 δενδρυλλίων κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του αλλοδαπού σε ακόμα μια περίπτωση καλλιέργειας-φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης με 700 δενδρύλλια κάνναβης σε περιοχή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση καθώς στη σύλληψη ενός 56χρονου είχαν προβεί πριν από δύο μέρες το μεσημέρι στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, για παράβαση του νόμου ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών”. Mετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε να παραλαμβάνει δέμα από κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στα Χανιά, στο οποίο μετά από έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 24,55 gr. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χανίων.