Χριστούγεννα μετά τον σεισμό – Φωταγώγηση με ιδιαίτερους συμβολισμούς

15.12

ιδιαίτερους συμβολισμούς, θα πραγματοποιηθούν φέτος οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, που στόχο έχουν να δώσουν χαρά και ελπίδα στους σεισμόπληκτους που δοκιμάζονται.

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στις 19.00, θα φωταγωγηθεί ένα μεγάλο αστέρι στο λόφο του Προφήτη Ηλία, ύψους έξι μέτρων, στην εκκλησία που καταστράφηκε από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Από το σημείο εκείνο, το αστέρι θα είναι εμφανές στην ευρύτερη περιοχή, στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας στους κατοίκους της περιοχής.

«Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ήταν αυτό που έπεσε πρώτο εκείνη την μέρα της 27ης Σεπτεμβρίου. Mια μέρα που άλλαξε τις ζωές όλων μας, μέσα σε 24 δευτερόλεπτα. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι από εκεί πάνω θα θέλαμε να αρχίσουν πάλι όλα, από εκεί να δοθεί η σπίθα της ελπίδας, με το άναμμα ενός μεγάλου αστεριού, που θα φαίνεται  στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Θέλουμε να είναι εκεί πάνω να λάμπει, να φωτίζει, να ζεσταίνει τις καρδιές μας και να μας λέει «εδώ είμαι να σας δείχνω τον δρόμο της προσμονής και της ελπίδας». Θα είναι εκεί, να μας θυμίζει ότι όλα θα φτιάξουν και θα γίνουν καλύτερα. Θα αφήσουμε τις ακτίνες του να λάμψουν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου», αναφέρουν οι άνθρωποι που ένωσαν δυνάμεις για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Τα δρώμενα την ημέρα της φωταγώγησης του μεγάλου αστεριού, ξεκινούν από τις 17.00, και θα πλαισιώνονται από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται για να χαρίσουν στιγμές χαράς και ευτυχίας σε μικρούς και μεγάλους, είναι πλούσιες και ξεκινούν την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου,, με τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας «ΑΘΛΗ.Σ.Υ» να μοιράζει δώρα στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Εξίσου ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις που ακολουθούν την Κυριακή, ενώ το γιορτινό κλίμα θα συνεχιστεί  και τις επόμενες ημέρες (23 – 24/12 και 27 – 31/12), οπότε και θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων με πολλές δράσεις και εκπλήξεις.

Σημείο αναφοράς  για όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα είναι οι  αίθουσες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, στο Αρκαλοχώρι.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ /  Δ.Ο.Π.Α.Π. / ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΑΘΛΗ.Σ.Υ.” / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ “Η ΕΛΠΙΔΑ” / ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ/ Κ.Δ.Α.Π. / ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ / ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΔΡΩΝΤΕΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ” / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ / ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ / ΦΙΛΟΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ