Βίντεο: Αλλαγές από την ερχόμενη Δευτέρα για τις λαϊκές αγορές

17.30

Δεν πραγματοποιήθηκε η λαϊκή του Σαββάτου και στα Χανιά . Οι παραγωγοί συμμορφώθηκαν με την απόφαση του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και τώρα πλέον συντονίζουν τις ενέργειες τους για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα .
Επιπλέον, αλλαγές θα έρθουν από την ερχόμενη Δευτέρα . Συγκεκριμένα, οι λαϊκές θα λειτουργούν με τους μισούς παραγωγούς, οι πάγκοι των οποίων θα πρέπει να έχουν απόσταση 5 μέτρων ο ένας από τον άλλον. Στη συνέχεια, εκ περιτροπής ανά εβδομάδα θα εναλλάσσονται οι παραγωγοί.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.