Αλλαγές στο ωράριο τροφοδοσίας των επιχειρήσεων προωθεί ο Δήμος Χανίων

17.10

Το μεγάλο πρόβλημα με τα οχήματα τροφοδοσίας των επιχειρήσεων στην παλιά πόλη αλλά και στο κέντρο των Χανίων, συζητήθηκε το πρωί σε ευρεία σύσκεψη στον Δήμο, υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το κυκλοφοριακό Μιχάλη Τσουπάκη. Καταστηματάρχες, ξενοδόχοι και έμποροι συζήτησαν το πως μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς να προκαλούν όχληση στον κόσμο με τον κ. Τσουπάκη να σημειώνει ότι οι ζώνες τροφοδοσίας από 3 θα γίνουν 2.

Σε περίπου ένα μήνα θα αλλάξουν τα δεδομένα για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων τόσο στο Ενετικό Λιμάνι όσο και στο κέντρο της πόλης. Ο Δήμος Χανίων θέλει να βάλει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των οχημάτων τροφοδοσίας που μπλοκάρουν την κυκλοφορία. Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης στον Δήμο Χανίων, παρουσία εκπροσώπων όλων των αρμόδιων φορέων

Αν και μέχρι σήμερα ισχύουν τρεις ζώνες ανεφοδιασμού, για το Ενετικό Λιμάνι από 7 με 9 το πρωί, για τους δρόμους γύρω από το λιμάνι μέχρι τις 11 και για τον μεγάλα δακτύλιο μέχρι τις 10, αυτό δεν τηρείται και ο Δήμος θα μειώσει τις ζώνες σε δύο. Για το λιμάνι και ευρύτερα της παλιάς πόλης μέχρι τις 9 το πρωί και για το υπόλοιπο κέντρο μέχρι τις 10, ενώ στο ωράριο αυτό τα οχήματα θα πρέπει να είναι έως 3,5 τόνοι.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο διοικητής της τροχαίας ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων για ελλιπή αστυνόμευση και εφαρμογή του μέτρου, με τον κ. Βλαχάκη να ζητά από τους καταστηματάρχες να τηρούν οι ίδιοι τα ωράρια τροφοδοσίας.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε τις δυσκολίες στην αστυνόμευση και ανάφερε στη σύσκεψη ότι έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για την επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών στους δρόμους.

Τέλος, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και η πρόταση της πλήρους απαγόρευσης των φορτηγών τροφοδοσίας σε Ενετικό Λιμάνι και παλιά πόλη, με τον ανεφοδιασμό να γίνεται με μικρότερα οχήματα ή και με καρότσια.