Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα για τον εξοβελισμό των Κοινωνικών Επιστημών από το Λύκειο

15.23

Περισσότερα από 30 χρόνια μετρά η διδασκαλία των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Σήμερα, μία νέα απόφαση του υπουργείου παιδείας έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα με την αντικατάσταση της Κοινωνιολογίας με τα Λατινικά στις πανελλαδικές εξετάσεις, τον εξοβελισμό των μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών από τη Β΄ Λυκείου και τη μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας στην Α΄ Λυκείου. Πρόκειται για μία απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Όπως επισημαίνει και η πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Χανίων Αρετή Μαρματάκη, οι εκπαιδευτικοί επανειλημμένως έχουν ζητήσει διάλογο με την υπουργό παιδείας για το νομοσχέδιο, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Όπως υποστηρίζουν οι Κοινωνιολόγοι, η απόφαση αυτή θα έχει αντίκτυπο τόσο στους μαθητές οι οποίοι θα στερηθούν τις γνώσεις στη σύγχρονη κοινωνία όσο και σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα μείνουν χωρίς εργασία.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν το Υπουργείο να πάρει πίσω την απόφαση για το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου και να προβεί σε ουσιαστικό διάλογο με τους Κοινωνικούς Επιστήμονες.